Anka

05.12.2016 17:02

Nu ha ja tillagat en anka föe första gången :) se mitt recept nedan 

Ja tog ut de där påsen me hjärta o lever o la ut te djuren i skogen! 

Ja skar isär ankan o vek ut den, la rikligt me smör i en långpanna. 

Gjorde en kryddblandning me smör, salt, peppar, chilisås o vitlök, använde ca 100 g smör o 1 dl chilisås. Sen smeta ja in hela ankan me blandningen. Ugnen på 175g o där har den stått ca 2 timmar. Ja la folie över så den inte brändes o ha hela tiden öst ankan under tiden så den får så mkt smak som möjligt! 

Ja tog bort folien när ja ansåg att ankan va klar o lät den stå i ugnen te den fått fin färg! Klart! 

Mkt gott, o kryddblandningen kan man ja ju ta efter tycke o smak. Ja hade ingen timjan hemma annars ha ja hackar ner färsk timjan i kryddsmöret! 

Min son ville ha pommes te, ja tog en sallad! Ja gjorde en kall sås te ankan av skyn från ankan o creme fraisch! De lite meckigt att få te den, man får vispa fort o intensivt för att de inte ska kära sig, men de passar perfekt te ankan. Smaker som går ihop me varann... De anses som finare middag att äta anka. Ja äter de ja känner för oavsett dag :) nu vart ja sugen på att prova göra anka så då gjorde ja de! Prova gärna! 

Kram Rampus