Baconlindad fläskfilé
Ja glömde ta kort på maten vi åt men vi åt bacon lindad fläskfile me mos o sås! Här e receptet på hur ja gjorde;
1st fläskfile
2 st pkt bacon
Färska champinjoner
2 st lökar
Valfria kryddor
Philadelphia ost, charlottenlök
Potatis o morötter
Skär en skåra i fläskfilen, på mitten fast inte genomgående. I skåran lägger du rikligt me philadephiaost, kryddar me de kryddor du tycker om runt om (de e lite kladdigt) linda bacon runt om fläskfilen o placera den i en smord form, skär lök o champinjonerna i lagom bitar som passar just dig o lägg i klickar me smör, ställ i ugnen på 225grader te den e färdig (svårt att säga hur länge, beror på hur stor filen e) ca 40 minuter... ja la folie öppanpå när den nästan va klar så den inte vart bränt. Skala potatis o morötter o koka te de mjuka, gör mos.
Ja kör alltid elvisp när ja gör mos, ja mixa med morötterna. Sen har ja rikligt me smör, 1 ägg, riven ost, mjölk, salt o peppar i moset.
Såsen gör du så här... Häll grädde i en gryta, ta den philadelfia ost som finns kvar i asken o lägg i grädden. Krydda me samma kryddor du krydda fläskfilen me, koka upp o låt skjuda under omrörning i några minuter.
När fläskfilen e klar så häller ja i skyn som finns i fomen i såsgrytan för att få ordentligt me smak.
Klart att äta!
De vart så gott :) moset blir orange eftersom morötterna vispas med i moset men de ger ögat en fröjd när de e lite färg på tallriken :) ät o njut.
Finns på insta, rampus11
Kram Rampus