recept på maränger
Här kommer receptet på sockerfria maränger som jag lovade igår
Du behöver:
3 äggvitor
2 msk sötströ
(ev karamellfärg)
125g i ugnen i 45-60 minuter (beroende på hur stora du gör)
Vispa äggvitorna och sötströet tills de blitt ett hårt skum, du ska kunna vända på bunken utan att de ramlar ut. Lägg till sist i karamellfärgen om du så önskar! Klicka ut på bakplåtspappers klädd plåt.
Jag hade mina en 15 minuter på eftervärme, de vill säga jag stängde av ugnen efter 60 minuter o öppna ugnsluckan o lät de stå kvar så att de skulle bli så där frasiga. Jag bakar gärna stora saker så mina stod i 60 minuter+15 minuter på eftervärme!
Klart!
Idag har jag roat mig med att leta efter mina julkort, men de e helt väck ;/ så jag får köpa några sen när ja ska ut på byn... Inte för att jag skickar så många men några få skickar ja alltid. Till pappa o Elisabet har vi köpt ett sånt där jättestort kort :) Men ja e ju en liten löjlig hundmänniska så jag skickar kort te Elsa o Tove ifrån Torsten o Bosse! O naturigtvis så byter de julklappar med varann oxå ;) hehehe..
Jag o syrran ska ut o köpa julklappen till pappa o Elisabet nu när hon slutar jobbet. Så jag får ta med julkorten då, o sen så har jag lagt revbenspjällen på tining, ska tillreda dom sen. Jag börjar min jobbhelg på torsdag o då måste all mat va färdig, för de hinner jag inte när ja jobbar! Så nu de här dagarna innan torsdag så ska ja göra skinka o köttbullar oxå. Janssonen skulle Lotta göra.
Hej så länge..
Kram Rampus