Saffrans tryffel
Inatt så förberedde jag en sats med Saffrans Tryffel, en annan variant än den jag bakade förra gången. Något krångligare och betydligt sötare :)
Detta behöver du;
150 g vit choklad
3 msk sirap
2,5 dl grädde
2 dl socker
1 pkt saffran
Gör så här:
Häll grädde, sirap, o socker i en kastrull, detta ska sedan koka tills dess att det klarar kulprovet. Det tar en stund, och var försiktig med värmen så det inte kokar över eller bränns fast. När det kokat färdigt så rör man i saffran och den vita chokladen (bruten i bitar) rör om till dess att de blivit en slät smet. Ställ kallt över natten. Rulla sedan bollar av smeten som du sedan rullar i florsocker.
Klart!
Väldigt söta och goda, och kladdar inte lika mkt som de förra jag bakade.
Receptet har jag hittat på jennysmatblogg!
Äts med fördel till glögg :)
Kram Rampus