Sockerkaka saffran o glutenfri
Då har ja bakat en sockerkaka med saffran o mandelmassa :)
Den e glutenfri!
De här behöver du
2 dl socker
2 ägg
4 dl leilas mjölmix (gul kartong)
50 g smält smör
1 dl mjölk
1msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 påse saffran
2 dl riven mandelmassa
Vispa ägg o socker pösigt, tillsätt de smälta smöret o mjölken. Vispa så de blir en slät smet, tillsätt alla torra ingridienser o vispa te de e klumpfritt. Vänd ner mandelmassan i smeten. Bröa en form eller sockerkaksform Ja smorde formen me olja o sen bröa me ströbröd, de går lika bra me kokos eller kakao.
Ställ i ugnen på 175 g ca 40 minuter... kakan e lite kladdig varm eftersom de e mandelmassa i! De stelnar när kakan svalnat!
Ja la röd glasyr, ringla smält choklad på o hade siktat florsocker på! De behöver mab inte, den går att äta som de e eller ha annan dekoration!
Receptet har ja hittat på o blanda ingridienserna så att ja fick en bra smet o chansa art de skulle bli gott, men de funka väldigt bra! Den vart godkänd av ungdomarna som va hemma! De som blev kvar ska ja ta med te jobbet o bju på där!
Mjölmixen funkar utan tillsatt bindningsmedel som ex fiberhusk. Gluten bakverk har en tendens te att smula, så ock den här men den va saftig o god.
Hoppas de smakar :)
Kram Rampus