Sockerkaka saffran o glutenfri

06.12.2016 18:36

Då har ja bakat en sockerkaka med saffran o mandelmassa :) 

Den e glutenfri! 

De här behöver du

2 dl socker

2 ägg

4 dl leilas mjölmix (gul kartong) 

50 g smält smör

1 dl mjölk

1msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 påse saffran

2 dl riven mandelmassa

Vispa ägg o socker pösigt, tillsätt de smälta smöret o mjölken. Vispa så de blir en slät smet, tillsätt  alla torra ingridienser o vispa te de e klumpfritt. Vänd ner mandelmassan i smeten. Bröa en form eller sockerkaksform  Ja smorde formen me olja o sen bröa me ströbröd, de går lika bra me kokos eller kakao. 

Ställ i ugnen på 175 g ca 40 minuter... kakan e lite kladdig varm eftersom de e mandelmassa i! De stelnar när kakan svalnat! 

Ja la röd glasyr, ringla smält choklad på o hade siktat florsocker på! De behöver mab inte, den går att äta som de e eller ha annan dekoration! 

Receptet har ja hittat på o blanda ingridienserna så att ja fick en bra smet o chansa art de skulle bli gott, men de funka väldigt bra! Den vart godkänd av ungdomarna som va hemma! De som blev kvar ska ja ta med te jobbet o bju på där! 

Mjölmixen funkar utan tillsatt bindningsmedel som ex fiberhusk. Gluten bakverk har en tendens te att smula, så ock den här men den va saftig o god. 

Hoppas de smakar :) 

Kram Rampus