Tryfflar

03.12.2016 19:35

Hambakade tryfflar 

De va enkelt att baka, tyvärr föll de inte mig i smaken, de e för tung choklad smak. Ja tog 70% choklad... men nästa gång ska ja ta vanlig eller ljus choklad. Då kanske man inte kan kalla de tryffel ifs. 

Recpot;

200 g mörk choklad

100 g smör

1 msk creme fraisch

1 dl vispgrädde

Ev smaktillsatser ex apelsinskal, jordnötssmör! 

Jag använde mig av tahini, de smakar som jordnötssmör men e nötfri o gjort på rostade sesamfrön! 

Smält smöret o häll i grädden, låt koka kraftigt i en halv minut. Lägg i chokladen i bitar o tahinin o rör te allt ha smält. Ställ i kylskåpet te de stelnat. Rulla sedan bollar efter den storlek du anser ok. Rulla dom i ex cocos, kakao eller vaniljsocker! Jag har vaniljsocker på. Förvara dom i kylskåpet, de kladdar väldigt annars. Enklast e att ta hela bollen o stoppa i munnen. 

Hoppas de smakar! 

Kram Rampus