Tryfflar med kardemummasmak

12.12.2016 21:06

Här kommer receptet på "mina" tryfflar med kardemummamsak! 

Det här behöver du:

250 g choklad, 70% (jag tog vanlig bakchoklad, den ljusbruna)

1,5dl grädde

1 msk smör

1 msk sirap eller honung (jag tog sirap för honungen var slut)

En nypa salt

1 msk kardemumma 

Gör så här:

Koka upp allt utom chokladen i en kastrull, tag av grytan och lägg i chokladen (krossa den i bitar) o rör om till allt är en jämn smet. 

Förvara den i kylskåpet tills den kallnat så du kan göra bollar av den. Minst 2h skulle jag rekomendera så att smeten är ordentligt fast. Rulla bollar som du sen rullar i florsocker, eller kakao. Jag tog florsocker på alla, för jag älskar söta saker :) 

Förvara dom i kylen, smakar alldelles utmärkt till en kopp glögg ;) Dom är glutenfria och nötfria för dom som lider av allergier, men läs ALLTID på chokladen då de kan vara lurit med vad den innehåller eller har spår utav. 

Hoppas det smakar! 

Förutom att jag älskar choklad så älskar jag även glögg, så här dricker vinte koppar med vare sig glögg eller kaffe utan vi dricker muggvis :) Vanlig enkelt saftglögg från ICA! 

Kram Rampus